Η MTS Ρωσίας Επιλέγει το Ράδιο Υπέρ-υψηλής Χωρητικότητας της Intracom Telecom για τον Εκσυγχρονισμό του Δικτύου Κινητής Τηλεφωνίας!

Η Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, μέσω της θυγατρικής της Intracom Svyaz στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή σύμβασης 25εκ. δολαρίων Η.Π.Α. για την προμήθεια των νέων E-Band, υπέρ-υψηλής χωρητικότητας Ethernet, ραδίων της, UltraLink™-FX80, στην MTS Ρωσίας, το μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας της χώρας. Η διάρκεια της σύμβασης είναι δύο χρόνια και περιλαμβάνει το MTSλογισμικό διαχείρισης του δικτύου και υπηρεσίες υποστήριξης.

Η MTS Ρωσίας, σύμφωνα με τη στρατηγική της για παροχή υπηρεσιών τέταρτης γενιάς (4G) εξαιρετικής ποιότητας και μεγάλης ταχύτητας συνδεσιμότητας στους συνδρομητές της, προχώρησε σε περαιτέρω ενίσχυση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας με τη χρήση του ραδίου συχνοτήτων mmWave και υπέρ-υψηλής χωρητικότητας UltraLink™-FX80 της Intracom Telecom. Με την επένδυση αυτή η MTS αντιμετωπίζει με τον πιο αποτεσεσματικό τρόπο τις μελλοντικές ανάγκες της για ασύρματο backhauling για την ανάπτυξη LTE και LTE-A δικτύων.

Η εισαγωγή της τεχνολογίας αιχμής του UltraLink™-FX80 στο δίκτυο backhaul και μεταφοράς της MTS θα επιτρέψει την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς που θα προσφέρει ταχύτητες υπηρεσίας 4G+ ξεπερνώντας το 1 Gbps, παρέχοντας γρήγορη πλοήγηση στο Διαδίκτυο, ανάρτηση και λήψη αρχείων, video streaming υψηλής ευκρίνειας και πλούσιες ηλεκτρονικές υπηρεσίες πολυμέσων για την συνεχώς αυξανόμενη ποικιλία των κινητών συσκευών των χρηστών.

Το UltraLink™-FX80 της Intracom Telecom χρησιμοποιεί τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες mmWave ολοκληρωμένων πομποδεκτών σε μια μονάδα μικρών διαστάσεων ραδίου εξωτερικού χώρου. Προσφέροντας την υψηλότερη φασματική απόδοση, το UltraLink™-FX80 παρέχει χωρητικότητα έως και 3 Gbit/s full-duplex Ethernet σε ένα κανάλι 500 MHz για την παροχή υπηρεσιών backhaul σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας με το χαμηλότερο κόστος ανά Gigabit. Μπορεί εύκολα και ευέλικτα να τοποθετηθεί στις στέγες των σπιτιών, σε τηλεπικοινωνιακούς πύργους, ακόμα και σε στύλους φωτισμού. Φιλοξενώντας  διεπαφές Ethernet και CPRI στην ίδια πλήρως εξωτερική μονάδα, το UltraLink™-FX80 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εφαρμογές backhaul και fronthaul. Επιπλέον, με την καινοτόμο υποστήριξη αυτόματης παραμετροποίησης, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία αυτο-οργάνωσης δικτύου του λογισμικού διαχείρισης uni|MS™, ελαχιστοποιείται ο χρόνος και το κόστος εγκατάστασης, και διασφαλίζεται η αποφυγή σφαλμάτων εγκατάστασης.

Ο κ. Andrei Ushatskiy, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας και Πληροφοριών της MTS, σχολίασε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την κλίμακα και τα αποτελέσματα της συνεργασίας μας με την Intracom Telecom, που είναι συνεταίρος μας εδώ και πολλά χρόνια. Η εν λόγω εταιρία μας προμηθεύει με καινοτόμο εξοπλισμό και επιλέξαμε το Ethernet ράδιο UltraLink™-FX80 της Intracom Telecom, επειδή ανταποκρίνεται πλήρως τις εξειδικευμένες ανάγκες μας για backhauling σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές – η συμπαγής, εξωτερικού χώρου, πολλαπλών-Gigabit Ethernet, ραδιακή πλατφόρμα διασημειακών ζεύξεων λειτουργεί σε φάσμα χωρίς ανάγκη αδειοδότησης και προσφέρει την υψηλή χωρητικότητα που χρειάζεται για τους σταθμούς βάσης 3G / 4Gμε υψηλό φορτίο κίνησης. Επιπλέον, είναι εύκολο στην εγκατάσταση και ευέλικτο στη χρήση, ελαχιστοποιώντας το λειτουργικό κόστος».

Ο κ. Αθανάσιος Αντουλινάκης, Γενικός Διευθυντής της Intracom Svyaz, σχολίασε: «Είναι τιμή μας που επιλεχθήκαμε για ακόμη μια φορά από την MTS για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου της κινητής τηλεφωνίας. Τα προηγμένα τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά του νέου μας συστήματος E-Band εξαιρετικά υψηλής χωρητικότητας, UltraLink™-FX80, καλύπτουν όλες τις τρέχουσες και μελλοντικές απαιτήσεις του δικτύου μεταφορών της MTS και προσφέρουν την υψηλότερη χωρητικότητα ανά ζεύξη που είναι διαθέσιμη στην αγορά σήμερα. Είμαι υπερήφανος να πω ότι είμαστε οι μόνοι που προσφέρουμε στους πελάτες μας πλήρη σειρά διασημειακών και πολυσημειακών μικροκυματικών λύσεων από 6 GHz έως 80 GHz, που ελέγχονται από το ίδιο λογισμικό διαχείρισης δικτύου, uniMS™. Με τον τρόπο αυτό η Intracom Telecom μπορεί να ανταποκρίνεται σε κάθε είδους απαίτηση για backhauling μέσω ασυρμάτων συστημάτων που σχετίζονται με 3G, LTE, LTE-A, Macro / Microκαι Small Cell Σταθμών Βάσης».

Πηγή: sepe.gr