Ηλιακή Φόρτιση με οπτικές ίνες

Το γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξέδωσε ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple που ονομάζεται “Integrated touch sensor and solar assembly” ή στα Ελληνικά (ελεύθερη μετάφραση) «Ολοκληρωμένος ηλιακός αισθητήρας αφής.».

Το νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σχετίζεται με μια ενιαία συστοιχία αισθητήρων αφής και ηλιακές συστοιχίες κυψελών.

Με λίγα λόγια, η Apple φαίνεται να έχει ανακαλύψει έναν τρόπο να ενσωματώσει έναν ηλιακό φορτιστή στις συσκευές της που δεν απαιτεί απαραίτητα άμεση ηλιακή ακτινοβολία / ηλιακή φόρτιση.

Φανταστείτε ένα iPhone (ή κάποια άλλη συσκευή της εταιρείας) στο επόμενο διάστημα, που θα μπορούσε να χρησιμοποιεί ολοκληρωμένες ηλιακές συστοιχίες που πιάνουν το φως του ήλιου με τη βοήθεια οπτικών ινών.

Με αυτό τον τρόπο η συστοιχία δεν πρέπει απαραίτητα να είναι ενσωματωμένη στο εξωτερικό του τηλεφώνου και έτσι η Apple θα μπορέσει να κρατήσει τις συσκευές της όσο το δυνατόν λεπτότερες.

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην ιστοσελίδα του γραφείου ΔιπλωμάτωνΕυρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων, για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ενσωματωμένος Αισθητήρας

«Ο Ενσωματωμένος αισθητήρας αφής και το ηλιακό πάνελ stack-up μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φορητές συσκευές , ιδιαίτερα σε φορητές συσκευές χειρός, όπως σε ένα media player ή σε κάποιο τηλέφωνο. Οι ρυθμίσεις του ηλιακού κυττάρου stack-up μπορούν να περιλαμβάνουν ένα ή περισσότερα στρώματα αισθητήρων αφής και μία ή περισσότερες ηλιακές κυτταρικές στοιβάδες.»
«Με την ενσωμάτωση τόσο των αισθητήρων αφής αλλά και των ηλιακών κυτταρικών στοιβάδων στο ίδιο stack-up, το εμβαδόν της επιφανείας στη φορητή συσκευή μπορεί να διατηρηθεί».

Βέβαια θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι όλα τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, δεν βρίσκουν πάντοτε εφαρμογές, καθώς υπάρχουν πολλά που έχουν παραμείνει διπλώματα. Εν αναμονή λοιπόν.