Η Space X ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε πρόσθετα κεφάλαια ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τη Google

Η Google είναι πλέον ένας από τους μεγάλους επενδυτές στην ιδιωτική διαστημική εταιρεία Space X του δισεκατομμυριούχου Ελόν Μασκ, που σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα μεγάλο δορυφορικό και διαστημικό διαδίκτυο. Η Space X ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε πρόσθετα κεφάλαια ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τη Google, η οποία, μαζί με την επενδυτική εταιρεία Fidelity Investments, αποκτά έτσι μερίδιο 10% περίπου στη Space X.

Δεν έγινε επίσημα γνωστό τι ακριβώς θα κάνει η Space X με αυτά τα χρήματα, αλλά, όπως δήλωσε προ ημερών ο Ελόν Μασκ, στόχος του είναι να παρέχει πρόσβαση στο Internet από το διάστημα οπουδήποτε στη Γη, κάτι που προφανώς δεν αφήνει αδιάφορη τη Google. Η τελευταία έχει ήδη δοκιμάσει διάφορους τρόπους, όπως μη επανδρωμένα αεροπλανάκια (drones) και μπαλόνια σε μεγάλο υψόμετρο, ώστε να καταστεί εφικτή η από αέρος πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Η αρχική ιδέα του δισεκατομμυριούχου (ο οποίος διευθύνει επίσης την εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Motors) είναι να δημιουργήσει ένα δίκτυο 4.000 μικρών και φθηνών δορυφόρων, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το BBC.

Η Space Exploration Technologies (πιο γνωστή ως Space X), η οποία ιδρύθηκε το 2002, έγινε το 2010 η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που, με τον πύραυλό της Falcon (Γεράκι), έστειλε το σκάφος της Dragon (Δράκος) στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ενώ δεν έχει κρύψει τα φιλόδοξα σχέδια της να αποικίσει τον Άρη κάποια στιγμή. Όπως έχει δηλώσει ο Ελόν Μασκ, στόχος του είναι η ανθρωπότητα να εξαπλωθεί σε άλλους πλανήτες.

Η Google, από την πλευρά της, φαίνεται πως προσβλέπει όλο και περισσότερο στο διάστημα, καθώς πέρυσι το καλοκαίρι εξαγόρασε τη δορυφορική εταιρεία Skybox Imaging αντί 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: www.protothema.gr