Η Microsoft Philanthropies δωρίζει υπηρεσίες cloud computing

Ο Satya Nadella, CEO της Microsoft, ανακοίνωσε τη νέα πρωτοβουλία του Microsoft Philanthropies, μέσω της οποίας, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, θα δωρίσει cloud computing υπηρεσίες αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Στόχος της νέας πρωτοβουλία της Microsoft είναι να ενισχύσει την πρόσβαση στις cloud υπηρεσίες από τους Mη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς και τους ερευνητές των πανεπιστημίων, και να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με την πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

«Η Microsoft, μέσα από τη δωρεά υπηρεσιών cloud –οι οποίες αποτελούν τις πιο ανατρεπτικές τεχνολογίες της γενιάς μας, δίνει τη δυνατότητα παγκοσμίως σε περισσότερους από 70.000 οργανισμούς να ενισχύσουν το κοινωνικό τους έργο, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην βελτίωση των ανθρώπινων συνθηκών και στην περαιτέρω ανάπτυξη.» δήλωσε ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, ο οποίος ανακοίνωσε την πρωτοβουλία στο πλαίσιο του World Economic Forum, στο Νταβός της Ελβετίας.

Το cloud computing έχει αναδειχθεί σε σημαντικό εργαλείο διαχείρισης των δεδομένων με τρόπο που δημιουργεί νέες πληροφορίες, οι οποίες οδηγούν σε σημαντικά συμπεράσματα που αφορούν όχι μόνο στην τεχνολογία, αλλά και σε ολόκληρο το φάσμα των οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων. Επίσης, συμβάλλουν σημαντικά στη δημιουργία υπηρεσιών που εξυπηρετούν καλύτερα τον άνθρωπο, βελτιώνουν την επικοινωνία και βοηθούν στην επίλυση προβλημάτων, προκειμένου οι οργανισμοί να λειτουργούν πιο παραγωγικά και αποτελεσματικά.

Σεπτέμβριος του 2015 – cloud computing

Τον Σεπτέμβριο του 2015, 193 αρχηγοί κρατών και άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες, υιοθέτησαν ανώνυμα 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης με στόχο την επίτευξή τους μέχρι το 2030. Η φιλόδοξη αυτή ατζέντα – η οποία εμπεριέχει την εξάλειψη της φτώχειας, της πείνας και την εξασφάλιση προσιτής, αξιόπιστης και βιώσιμης ενέργειας για όλους – θα επιτευχθεί μόνο με τη βοήθεια των προνομίων σημαντικών εφευρέσεων και τεχνολογικών καινοτομιών. Η κλιμάκωση και η υπολογιστική δύναμη που προσφέρει το cloud computing, θα αποτελέσουν βασικά συστατικά στην εύρεση λύσεων σε μερικά από τα, φαινομενικά, άλυτα προβλήματα του κόσμου.

«Δεσμευόμαστε ότι θα βοηθήσουμε Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς και πανεπιστήμια να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες cloud προκείμενου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν θεμελιώδη ανθρωπιστικά προβλήματα», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith. «Μια από τις φιλοδοξίες του Microsoft Philanthropies είναι να συνεργαστούμε με αυτές τις ομάδες και να εξασφαλίσουμε ότι το cloud computing είναι προσβάσιμο σε περισσότερους ανθρώπους και μπορεί να συμβάλλει στο ευρύτερο φάσμα κοινωνικών αναγκών».

Συγκεκριμένα, η νέα πρωτοβουλία περιλαμβάνει τις εξής ενέργειες:

  • Υποστήριξη αναγκών των ΜΚΟ.
    Ένα νέο παγκόσμιο πρόγραμμα δωρεάς θα επιτρέπει πρόσβαση στις υπηρεσίες του Microsoft Cloud, όπως το Microsoft Azure, Power BI, CRM Online και η Enterprise Mobility Suite, σε MKO, μέσω του Microsoft Philanthropies. Tο νέο αυτό πρόγραμμα βασίζεται στο επιτυχημένο πρόγραμμα για ΜΚΟ, που προσφέρει πρόσβαση σε Office 365, ειδικά σχεδιασμένο για ΜΚΟ. Το πρόγραμμα για υπηρεσίες Microsoft Cloud, το οποίο απευθύνεται σε ΜΚΟ, θα ξεκινήσει φέτος την άνοιξη, ενώ παράλληλα ο Microsoft Philanthropies, με την παροχή υπηρεσιών Microsoft Cloud, σκοπεύει να στηρίξει 70,000 Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς στα επόμενα τρία χρόνια.
  • Αύξηση της πρόσβασης σε cloud υπηρεσίες στο ερευνητικό προσωπικό των πανεπιστημίων.
    Οι οργανισμοί Microsoft Research και Microsoft Philanthropies θα επεκτείνουν κατά 50% το Microsoft Azure for Research, το οποίο παρέχει δωρεάν αποθηκευτικό χώρο και εργαλεία Azure computing προκειμένου να βοηθήσουν το ερευνητικό προσωπικό να επιταχύνει την έρευνα πάνω σε καίρια ζητήματα. Σήμερα, το πρόγραμμα αυτό παρέχει δωρεάν υπηρεσίες cloud για περισσότερα από 600 ερευνητικά προγράμματα, σε όλο τον κόσμο.
  • Προσέγγιση νέων ομάδων προσφέροντας τους άμεση διασύνδεση σε υπηρεσίες cloud.
    Ο οργανισμός Microsoft Philanthropies, σε συνεργασία με το τμήμα Microsoft Business Development θα συνδυάσουν τη δωρεά σε Microsoft Cloud υπηρεσίες, με επενδύσεις σε νέες, χαμηλού κόστους τεχνολογίες πρόσβασης στο διαδίκτυο καθώς και σε εκπαιδεύσεις. Συνδυάζοντας τις υπηρεσίες cloud με τις επενδύσεις σε συνδεσιμότητα και εκπαίδευση, και εστιάζοντας σε νέες συνεργασίες με επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, ο οργανισμός Microsoft Philanthropies σκοπεύει να υποστηρίξει 20 δράσεις, σε τουλάχιστον 15 χώρες στον κόσμο, μέχρι τα μέσα του 2017.

Πηγή: insomnia.gr