Εργασιακό Περιβάλλον

Δυναμική παρουσία, για άλλη μια χρονιά, έχει ο ευρύτερος κλάδος της Τεχνολογίας και οι εταιρείες που τον εκπροσωπούν στη χώρα μας, στη λίστα με τις επιχειρήσεις που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον.

Το Great Place to Work Hellas δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας Best Workplaces 2016, της μεγαλύτερης έρευνας αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, με τα ονόματα των καλύτερων εταιρειών που διακρίνονται για φέτος. Την τιμητική τους είχαν οι εταιρείες τεχνολογίας όσον αφορά το εργασιακό περιβάλλον, που εξασφαλίζουν στο προσωπικό τους, με δυναμική συμμετοχή στην αξιολόγηση του Great Place to Work Institute Hellas.

Στην έρευνα Best Workplaces 2016, η οποία διεξήχθη για 14η συνεχή χρονιά στη χώρα μας με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, διακρίνονται 24 επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους: δέκα “μεγάλες” επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 251 εργαζόμενους, δέκα “μεσαίες” επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους και τέσσερις “μικρές”, με 20 έως 49 εργαζόμενους. Από τις 24 εταιρείες, που διακρίνονται για το 2016 για τις επιδόσεις τους όσον αφορά το εργασιακό περιβάλλον στον ευρύτερο κλάδο της τεχνολογίας ανήκουν η Microsoft Hellas, η Data Communication, η Epsilon Net, η SAS Institute, η PCS, μέλος του ομίλου SingularLogic, η Κωτσόβολος, η Accenture, η Β. Καυκάς και η Enartia. Η αξιολόγηση των εταιρειών ολοκληρώθηκε το Φεβρουάριο του 2016. Συνολικά, δήλωσαν συμμετοχή 49 εταιρείες από διάφορους κλάδους της αγοράς, οι οποίες στο σύνολο τους απασχολούν 27.600 εργαζόμενους. Η έρευνα, η οποία διεξάγεται με ανώνυμα ερωτηματολόγια, στηρίζεται – κατά κύριο λόγο – στην άποψη που έχουν οι εργαζόμενοι για την εταιρεία τους.

Great Place to Work
Το Great Place to Work, με εκπροσώπηση σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο, ερευνά και αξιολογεί επιχειρήσεις, για περισσότερα από 30 χρόνια, με στόχο “το χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας, βοηθώντας τις εταιρείες να βελτιώσουν το εργασιακό τους περιβάλλον”. Το Great Place to Work, για να διαμορφώσει τη λίστα Best Workplaces με τις καλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, καθώς και σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιεί το ερευνητικό εργαλείο/ερωτηματολόγιο Trust Index για την αποτύπωση των απόψεων των εργαζομένων και τη διαδικασία Culture Audit για την αξιολόγηση των εταιρικών πρακτικών.
Κατά την ερευνητική διαδικασία εξετάζονται και αξιολογούνται βασικές παράμετροι του εργασιακού περιβάλλοντος όπως: η αξιοπιστία της διοίκησης, ο σεβασμός προς τους εργαζομένους, το αίσθημα δικαιοσύνης που υπάρχει στην εταιρεία, η υπερηφάνεια που νιώθουν οι εργαζόμενοι και η συντροφικότητα που αναπτύσσεται μέσα στην εταιρεία.

Πηγή: sepe.gr