ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος

Στόχος είναι η ενίσχυση των συνεργασιών στους τομείς της νανοτεχνολογίας, ενέργειας και περιβάλλοντος, βιοεπιστήμων, κοινωνικών επιστημών, πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών

Την ώρα που τα πιο ικανά μυαλά της Ελλάδας μεταναστεύουν στο εξωτερικό εν καιρώ κρίσης, το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» φέρνει στην Ελλάδα τους πιο διακεκριμένους Ελληνες (αλλά και ξένους) επιστήμονες της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, στο πλαίσιο του διεθνούς πολυ- συνεδρίου Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation (Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία).

Το συνέδριο, που αναμένεται να αποτελέσει ορόσημο για την επιστημονική κοινότητα, θα διαρκέσει πέντε ημέρες και συγκεκριμένα θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 3 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του «Δημόκριτου» στην Αγία Παρασκευή, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών. Μάλιστα, την ερχόμενη Τευτάρτη 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου για το συνέδριο στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος (Π. Γρηγορίου και Νεαπόλεως 27, Αγία Παρασκευή).

Το συνέδριο

Τώρα, σε ό,τι αφορά στο συνέδριο κατά τη διάρκειά του θα λάβουν χώρα 22 εκδηλώσεις και παράλληλα περισσότεροι από 150 διακεκριμένοι επιστήμονες θα ανέβουν στο βήμα του ομιλητή με στόχο να αναδείξουν τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις σε τομείς αιχμής.

Στόχος είναι ακόμη η ενίσχυση των συνεργασιών της επιστημονικής κοινότητας της Ελλάδος με αυτήν της ελληνικής Διασποράς στους τομείς της νανοτεχνολογίας, ενέργειας και περιβάλλοντος, βιοεπιστήμων, κοινωνικών επιστημών, πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.

Παράλληλα, με το πρόγραμμα του συνεδρίου (διαθέσιμο εδώ: http://events.demokritos.gr/) κατά την διάρκεια της εβδομάδας διεξαγωγής του προγραμματίζονται παράλληλες εκδηλώσεις δικτύωσης που περιλαμβάνουν:

  • 26-27 Ιουνίου 2015 – EU FundedInnovation in H2020 – Διημερίδα που περιλαμβάνει επιχειρηματικές συναντήσεις και ομιλίες (την πρώτη μέρα) ενώ η διασύνδεση των συνέδρων θα συνεχιστεί με ολοήμερη κρουαζιέρα στο Σαρωνικό (δεύτερη μέρα).
  • 30 Ιουνίου 2015 – Hellenic Forum Brokerage Event – Δωρεάν ημερίδα δικτύωσης όπου διακεκριμένοι επιστήμονες και στελέχη επιχειρήσεων ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του «Δημόκριτου» να συζητήσουν περί των αναπτυξιακών προοπτικών που βασίζονται σε καινοτόμα ερευνητικά αποτελέσματα.
  • 2 Ιουλίου 2015 – Βράβευση του διακεκριμένου καθηγητή Ιωάννη Ηλιόπουλου με το «Demokritos Scientific Excellence andInnovation Award» και ελληνικήβραδιά, η κεντρική κοινωνική εκδήλωση του πενθημέρου.

Πηγή: www.protethema.gr