Νέα

Oι Εταιρείες Τεχνολογίας εργασιακή “όαση” στην Ευρώπη και το 2016

By 22/06/2016 No Comments

Ισχυρή εκπροσώπηση μεταξύ των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη, έχει ο ευρύτερος κλάδος της Τεχνολογίας και της Πληροφορικής. Δεν είναι τυχαίο ότι από τις 100 ευρωπαϊκές εταιρείες, που εξασφαλίζουν στους εργαζόμενους τους τις καλύτερες συνθήκες εργασίας, τουλάχιστον οι 40 προέρχονται από τον κλάδο της Τεχνολογίας και της Πληροφορικής ειδικότερα.

Σημαντική εκπροσώπηση των εταιρειών του ευρύτερου κλάδου της Τεχνολογίας στην αξιολόγηση του Great Place to WorkΤην ετήσια λίστα των 100 καλύτερων εταιρειών για να εργάζεται κανείς στην Ευρώπη έδωσε στη δημοσιότητα το “Great Place to Work” (European Best Workplaces 2016). Η σχετική λίστα για το 2016 περιλαμβάνει  25 πολυεθνικές επιχειρήσεις, 25 μεγάλες με πάνω από 500 εργαζόμενους και 50 μικρομεσαίες με 50 έως 500 εργαζόμενους. Στην ελίτ των πολυεθνικών εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη περιλαμβάνονται οκτώ εταιρείες Πληροφορικής (EMC, Cisco, NetApp, Microsoft, Cadence, SAS, National Instruments και QlikTech.

Οι συγκεκριμένες εταιρείες ξεχώρισαν επειδή δημιούργησαν μια σταθερή, εξαιρετικά αξιόπιστη κουλτούρα που ξεπερνάει τα εθνικά σύνορα. Εμφανίζονται δε στη λίστα, έχοντας χαρακτηριστεί ως εξαιρετικά περιβάλλοντα εργασίας σε τουλάχιστον τρεις χώρες.

Στις μεγάλες εταιρείες με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον στην Ευρώπη για το 2016 περιλαμβάνονται επτά εταιρείες του κλάδου της Πληροφορικής (Softcat plc, 3, Bouvet, Rackspace, adesso AG, Pramerica Systems Ireland, Roff). Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες εμφανίστηκαν σε μία από τις 19 εθνικές λίστες με τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ευρώπη, που δημοσιεύτηκαν από το Great Place to Work μεταξύ Νοεμβρίου 2015 και Ιουνίου 2016.

Τέλος, στη λίστα με τις μικρομεσαίες εταιρείες που διακρίνονται για το εργασιακό τους το 2016 περιλαμβάνονται 25 εταιρείες του κλάδου της Τεχνολογίας. Στη λίστα εντάσσονται 50 μικρές και μεσαίες εταιρείες, που εμφανίστηκαν σε μία από τις 19 εθνικές λίστες με τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ευρώπη που δημοσιεύτηκαν από το Great Place to Work μεταξύ Νοεμβρίου 2015 και Ιουνίου 2016.

Ελληνική συμμετοχή
Συνολικά, σύμφωνα με την ετήσια λίστα του “Great Place to Work”, οι πολυεθνικές Mars Group (Mars Hellas και Royal Canin Hellas), Microsoft, AbbVie Pharmaceuticals  οι οποίες δραστηριοποιούνται και στη χώρα μας και οι ελληνικές Διαμαντής Μασούτης ΑΕ (αλυσίδα σούπερ μάρκετ) και Data Communication (παροχή ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής), είναι οι πέντε εταιρείες της ελληνικής αγοράς οι οποίες διακρίνονται και βραβεύονται μεταξύ των 100 καλύτερων εταιρειών της Ευρώπης.

Την πρωτιά στις πολυεθνικές της Ευρώπης για το 2016 κατέκτησε η Mars, στις μεγάλες εταιρείες η Γαλλική Davidson (συμβουλευτική εταιρεία σε θέματα τεχνολογίας) και στις μικρού και μεσαίου μεγέθους, η Φινλανδική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού Vincit.

Κορυφαία η Πληροφορική
Στη φετινή ευρωπαϊκή έρευνα συμμετείχαν 2.250 εταιρείες από 19 χώρες, οι οποίες συνολικά απασχολούν πάνω από 2,6 εκατ. εργαζόμενους. Οι κορυφαίοι κλάδοι, αυτοί δηλαδή στους οποίους ανήκουν οι περισσότερες εταιρείες της λίστας είναι οι εξής: Πληροφορική, Επαγγελματικές Υπηρεσίες, Οικονομικές Υπηρεσίες και Ασφάλειες, Βιομηχανία και Παραγωγή Προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 και πλέον χρόνων, μέσα από τις έρευνες εργασιακού κλίματος που διεξάγει το Great Place to Work σε έξι ηπείρους, έχει αποδειχθεί ότι η εμπιστοσύνη των εργαζομένων στη διοίκηση μιας εταιρείας τους, η υπερηφάνεια που νοιώθουν για τη δουλειά τους και την εταιρεία τους και η αίσθηση συντροφικότητας με τους συναδέλφους τους, αποτελούν, διεθνώς, τα θεμέλια για ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον.

Οι Πολυεθνικές εταιρείες με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον στην Ευρώπη 2016

Οι Μεγάλες εταιρείες με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον στην Ευρώπη 2016

Μικρές και μεσαίου μεγέθους εταιρείες με τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ευρώπη 2016

Πηγή: sepe.gr